// 22. august // Open Call Bergen Dramatikkfestival

Den andre utgaven av Bergen Dramatikkfestival går av stabelen 25.-28. august 2022. Nå søker vi etter tekster som kan bli del av programmet!

Tekstene kan ikke ha vært oppført tidligere, men utover det er vi åpne for materiale som retter seg mot alle målgrupper, skrevet i alle slags former, og fra alle slags ståsteder. Festivalen har et bevegelig forhold til hva dramatikk er og kan være. Vi ønsker oss materiale som har egenart, som løfter seg fra papiret og inviterer til iscenesettelse. Vi er interessert i å løfte perspektiver og formspråk som kan utvide og berike teaterscenen på Vestlandet – hvilket er konteksten festivalen springer ut ifra.

Søkere sender inn tekst alene, eller ber om å bli vurdert i sammenheng med et spesifikt kunstnerisk team. Dette kan være aktuelt for aktører som jobber med en kollektiv eller auteur-basert tilnærming, eller som på andre måter utvikler materiale for eller med bestemte utøvere knyttet til seg. Tekstforfatter(ne) og eventuelt andre medvirkende oppgis i søknaden – juryeringen er ikke anonym.

De utvalgte tekstene fremføres på festivalen, iscenesatt av profesjonelle skuespillere og regissører. Forfatteren (eller forfattergruppen) honoreres med 20 000 kr.

Tekstene vil inngå i et bredt sammensatt festivalprogram av kunstneriske, faglige og sosiale arrangementer. 

Bergen Dramatikkfestival ble arrangert for første gang i 2020, til strålende mottakelse av lokal og nasjonal presse, publikum og involverte. Vi presenterte et ambisiøst program med urpremierer, verkstedsvisninger, lesninger, fagprogram og festligheter – og sikter minst like høyt nå når vi planlegger den andre utgaven. Ønsket er å etablere Bergen Dramatikkfestival som en tilbakevendende teaterbegivenhet på Vestlandet – en biennale som måler temperaturen på, utforsker, utfordrer og feirer samtidens former for scenetekst.

Både nye og etablerte aktører fra det lokale, nasjonale og nordiske feltet ønskes hjertelig velkommen til å delta. Juryen som leser de innsendte tekstene består av Idun Vik, Elin Grinaker, Miriam Prestøy Lie og Cecilie Løveid. Vi leser med åpenhet og nysgjerrighet og håper mange vil sende oss tekstene sine! 

Send teksten, CV og hvis ønskelig en kortfattet prosjektbeskrivelse til info@cornerstones.no. Legg alt ved som PDF-filer. Skriv «BDF 2022 søknad» i emnefeltet.

FRIST FOR INNSENDING: 22. AUGUST 2021

Bergen Dramatikkfestival 2022 er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.

0 comments on “// 22. august // Open Call Bergen Dramatikkfestival

Comments are closed.