// 9. juni // Dramaturgi i Praksis #2

Dramaturgi i praksis #2
Onsdag 9. juni
Kl. 10.00 – 12.15
.

Proscen – produsentenhet for scenekunst og Frontlosjen setter lys på dramaturgi i praksis gjennom ulike fagdager denne våren og høsten. Vi inviterer ulike fagpersoner som forteller om deres perspektiv og tilnærming til dramaturgi i sitt kunstneriske arbeid. Denne gangen er det regissørenes tur.
.

.

Foredragsholdere:
Yngve Sundvor er utdannet regissør ved Det Statlige Akademiet for Scenekunst, Moskva. Han har iscenesatt over 40 teaterproduksjoner i inn- og utland. Blant annet Sult ved Nationaltheatret, Mesteren og Margarita ved Rogaland Teater og PAN ved Hålogaland Teater. Sundvor er kunstnerisk leder og regissør for Statsteatret.
.
Marie Nikazm Bakken er regissør og er for tiden kunstnerisk leder på Turteatern i Stockholm. Hun arbeider nå med en dramatisering og regi på spelet om Kristin Lavransdatter i hjemkommunen Sel i Gudbrandsdalen.

Annika Silkeberg er regissør og oversetter. For tiden har hun base i Bergen, som husregissør og dramaturg på Den Nationale Scene for Stefan Larsson. Annika begynte å regissere som 22-åring og har siden jobbet på blant annet Stadsteatrene i Stockholm, Göteborg og Malmö, Riksteatern, Östgötateatern, Teater Galeasen, Helsingborgs Stadsteater og Nationalteatret i Oslo.

Tormod Carlsen er regissør, scenekunstner og teaterviter. Har MA i regi fra Kunsthøyskolen i Oslo (2015), og i moderne estetisk teori, fra New York University, University of Tehran og UiO (2013). Han har vært assosiert kunstner ved Black Box teater i perioden 2017-2018. Han er dagligleder i foreningen Bananaz. Carlsen satt i Kulturrådets faglige utvalg for scenekunst i 2018-2021.

Program:
10.00 – 10.30 – første innlegg
10.30 – 11.00 – andre innlegg
11.00 – 11.15 – pause
11.15 – 11.45 – tredje innlegg
11.45 – 12.15 – fjerde innlegg

0 comments on “// 9. juni // Dramaturgi i Praksis #2

Comments are closed.