// 7. og 8. jan 2022 // SIMPLICISSIMUS

Simplicissimus Av Knut Nærum og Tormod Lindgren
Når humor blir blodig alvor.
Billetter HER!

På starten av forrige århundre var det tyske satiremagasinet «Simplicissimus» en rød klut for keiser, kirke og myndigheter. Magasinet samlet flere av Europas største forfattere og tegnere som harselerte med autoritetene. Flere av dem med bånd til Norge, som Thomas Theodor Heine og Olaf Gulbransson. Men da Hitler kom til makten, ble satire virkelig farlig, og kunstnerne måtte velge: vitsen eller livet?

 

Tormod Lindgren, Knut Nærum, POING, Maja S. K. Ratkje, figurteaterkompaniet Theater Corpus og Teater Innlandet går sammen om å lage en musikalsk og humoristisk historietime om satire som våpen.

 

Simplicissimus er en hyllest til den frie pressen og den politiske satiren som stadig er under press verden over. Møt satirikere, nazister, Josephine Baker, en isbjørn og dansende blyanter i en sterk blanding av skuespill, figurteater og nyskrevet musikk!

Konsept, regi, scenografi, figur- og kostymedesign: Tormod Lindgren | Komponist: Maja S. K. Ratkje og POING (Frode Haltli, Rolf-Erik Nystrøm, Håkon Thelin) | Lysdesign: Olav Nordhagen
Musikere: Maja S. K. Ratkje og POING
Figurmakere: Tormod Lindgren med Thale Kvam Olsen og Steinar Kaarstein
Dramaturger og oversettere: Christina Just og Thomas Raff
Produsenter Theater Corpus: Tormod Lindgren og Camilla Svingen/Syv mil
Produsent Teater Innlandet: Kari Dæhlin

0 comments on “// 7. og 8. jan 2022 // SIMPLICISSIMUS

Comments are closed.