Lyttepost Bergen: 03:08:38 Tilstander av Unntak

Når de som deler øyeblikkets kunst ikke er på samme sted.

Transiteatret Bergen og WRAP inviterer til Lyttepost «03:08.38 Tilstander av unntak i paviljongen ved Møllendal allmenning (Brunosten)

Tre byer samtidig:
30. og 31. januar kl. 19.00 vises forestillingen på Vega Scene i Oslo, men også – samtidig – på to andre steder: I Kontrollrommet på NTNU i Trondheim sitter publikum sammen med aktive utøvere i forestillingen. Og i Paviljongen på Møllendal allmenning i Bergen åpnes dørene nøyaktig på samme tidspunkt som i Trondheim.

Dette er altså ikke streamet teater; fordi ingen av rommene befinner seg bortenfor teaterrommet, men er selvstendige deler av forestillingens utvidete scenografiske møtepunkt.

Lytteposten er åpen under hele tiden forestillingen vises på Vega Scene i Oslo. Du velger selv om du vil være tilstede hele tiden eller komme og gå. Fikk du ikke vært tilstede på selve visningen av forestillingen i Logen tidligere i januar – har du nå sjansen å ta del av prosjektet via lytteposten. Åpent for alle.


Tre timer, åtte minutter og trettiåtte sekunder var tiden det tok en ung mann å sprenge et norsk regjeringsbygg for så å henrette unge sosialdemokratiske politikere på sommerleir. Hvordan reagerte (om)verden? Hva ble sagt utenfor Norge? Hvordan reagerte ulike samfunn, ulike mennesker – ikke etterpå – men midt i en slik tilstand av unntak, der ingen ennå visste noe sikkert om omfang, årsak og motivasjon; der spekulasjoner gikk i alle retninger; der Facebook-bilder ble byttet ut med nasjonale symboler; der fortrengte politiske fordommer fikk utspille seg på gateplan?

Som mange ganger tidligere presenterer Transiteatret-Bergen et tverrestetisk sceneuttrykk som utfordrer forestillingene våre om hva teater kan være. Denne gangen spiller selve tiden og våre egne minner hovedrollen.


Medvirkende Lyttepost Bergen:
Scenografi: Helle Bendixen
Medvirkende:
Jazzmusiker Per Jørgensen, Morten Skage (el Bass), Ingvill Espedal (Sopran), Erling Hannaas(bass) , Alexander Fiske Fosse (tenor) , Alexandra Bobrow (alt), Leo Preston (teknikk), Veronica Thorset (vertskap)
Arrangert i samarbeid med Wrap Art Centre. Produsent: Tor Christian F Bleikli

Audiovisuelt konsept og regi: Tore Vagn Lid
Scenografi: Øystein Nesheim / Tore Vagn Lid
Kamerateam: Anders Elsrud Hultgreen / Øystein Nesheim / Tor Christian F. Bleikli
Tegnere: Øystein Nesheim, Arvid Pettersen, Fredrik Rysjedal
Komponister: Tore Vagn Lid / Terje Isungset

Arrangør av Franz Schuberts «Strykekvartett Døden & Jomfruen» No.14 / Strykekvintett D 956): Tore Vagn Lid
Teknikk/teknisk avvikling: Mathias Grønsdahl
Lyddesign: Tore Vagn Lid / Morten Skage / Mathias Grønsdahl
Musikere: Terje Isungset, Tore Vagn Lid, Morten Skage
Korister: Idar Aaserud Løvlid, Hilde Annine Hasselberg, Rolf J Stewart, Ingvill Espedal, Tora Kristiane Finne, Karl Reksten, Alexander Fiske Fosse, Erling Hannaas, Daniela Iancu Johannessen.

Research: Øystein Nesheim, Tor Christian F. Bleikli, Tore Vagn Lid

0 comments on “Lyttepost Bergen: 03:08:38 Tilstander av Unntak

Comments are closed.