Cornerstone: Tyngde

Scenedikt fra det hinsidige om å elske og å miste

Åpningsforestilling
Bergen Dramatikkfestival

Cornerteateret, Kongesalen
28. mai 2020
Tidspunkt TBA

På jorda løper menneskene rundt med navlestrengen i hånda som en plugg, i håp om at den kommer til å feste seg i noen andre. Vi prøver å komme under huden, inn i kroppene til hverandre, uten hell. Tyngde handler om forsøket på å nå frem når døden har kommet i veien.

I forestillingen taler to stemmer fra det hinsidige: Den ene på vegne av et barn som aldri ble født, den andre på vegne av en avdød mann. Før livets begynnelse, og etter livets slutt. Aktørene på scenen er talerør for disse stemmene, samtidig som de er del av livshistoriene deres. Gjennom en ti år gammel jente får vi høre om jorden sett fra verdensrommet. Det er det ufødte barnets eksistens et sted i kosmos som snakker.

Gjennom skuespiller Terje Strømdahl får vi en monolog fra dødsriket. Strømdahl blir et medium for sin avdøde ektemann som snakker til oss via sitt livs kjærlighet.
Historien tar utgangspunkt i det dokumentariske og personlige, men skildrer håp og lengsler som bor i oss alle. Tyngde setter seg i kroppen som en eksistensiell klo, het det i Klassekampens anmeldelse. Forestillingen rammes inn av et elektroakustisk lydlandskap av Nils Martin Larsen og Bendik Kjeldsberg som også spiller live på scenen. Sceneteksten vant Ibsenprisen i 2019. Cornerstone kunne ikke vært stoltere av å bringe forestillingen til Cornerteateret, som åpning av Bergen Dramatikkfestival.

 

0 comments on “Cornerstone: Tyngde

Comments are closed.