Cornerstone: Odalen

Metafiksjon og uoppfylte drømmer

Avslutningsforestilling Bergen Dramatikkfestival

Cornerteateret, Kongesalen
31. mai 2020
Tidspunkt TBA

Odalen er en monolog skrevet og fremført av Eirik Willyson sammen med musiker Martin Langlie. Det er en forestilling om å skrive roman.

Fortelleren i Odalen har skrevet en bok han ikke vil gi ut. Den handler om et ungt kjærestepar som skal ta en pause i forholdet for å realisere seg selv på egne premisser. Skrivearbeidet, med alt det innebærer av isolasjon og kvaler, tærer på forfatterens forhold til sin kjæreste, som er skuespiller ved Grusomhetens teater. Publikum inviteres inn i romanen og inn i fortellerens liv slik det fortonte seg under den årelange skriveprosessen.

Det eneste jeg greier å tro på, er ting folk har finni på, ting jeg veit ikke er sant. Jeg tror ikke på et liv etter dette, og jeg tror ikke på dette heller. Jeg tror ikke på det jeg ser og hører. Jeg har ingen tro på framtida. Jeg tror ikke på etterkommere. Jeg tror ikke på slekta mi. Jeg tror ikke på gamle folk når de forteller meg hvordan det var å leve på den og den tida. Men så fort jeg merker de sitter og skrøner, så skjer det noe. Da begynner jeg å følge med.

Odalen stod på programmet til Cornerstone også i 2019 – den gang som en arbeidsvisning. Det er en glede å ha prosjektet tilbake i 2020 som ferdig forestilling, få dager etter urpremieren i Oslo. Odalen  avslutter Bergen Dramatikkfestival.

0 comments on “Cornerstone: Odalen

Comments are closed.