Følelsenes politikk (Cornerstone)

//KONSERTFORESTILLING

Av og med Maria Kjos Fonn (NO), Lone Aburas (DK),
Kayo Chingonyi (UK) og Sandra Kolstad (NO)
Søndag 29. sept 2019
Kl 18:00
Cornerteateret, Kongesalen
CC: 150 kr – kjøp billett her!

– Internasjonal forestilling om noen av de mest betente emnene i dagens EuropaKlimaendringer, rasisme og økende forskjeller vekker sterke følelser verden over. Men hvem er det egentlig som har lov til å være sint? Hvilke følelser er lov? Og hva betyr det at noen er privilegerte nok til å heve seg over følelsene?

Maria Kjos Fonn (Norge) har med sitt kritikerroste forfatterskap blitt kjent som en uredd utforsker av temaer som psykisk og fysisk vold og overgrep. Lone Aburas (Danmark) skriver med sinne og humor om rasismens og diskrimineringens mange lag i det liberale Danmark. Kayo Chingonyis (Storbritannia) tekster preges av en skarp observasjonsevne som kombineres med ubesværet letthet, rytme og flyt når han skildrer livets overgangsfaser, maskulinitet, hudfarge og fellesskap.
På hvert sitt vis har disse tre forfatterne utfordret måtene vi tenker om fellesskap, språk og følelser på. Til denne forestillingen har de skrevet nye tekster, som de framfører selv til ny musikk av Sandra Kolstad.

Forestillingen er en videreføring av prosjektet Den politiske kroppen av og med Édouard Louis, Athena Farrokhzad, Kristina Leganger Iversen og Sandra Kolstad, som ble urframført på Litteraturhuset i Oslo i 2017.

Følelsenes politikk er støttet av NORLA og Bokåret, og er utviklet på bestilling av Litteraturhuset i forbindelse med Bokmessen i Frankfurt. Forestillingen har urpremiere 25. september, og gjester Cornerteateret i Bergen ved Cornerstone / Vik & Lie før den drar videre på turné i Norge og Europa.

0 comments on “Følelsenes politikk (Cornerstone)

Comments are closed.